Реліквію Ярослава Мудрого представили українцям!

Реліквію Ярослава Мудрого представили українцям!

У Франції зберігається рукописне «Реймське Євангеліє», яке привезла з собою Анна Київська, донька великого київського князя Ярослава Мудрого. В Україні вперше готується повне факсимільне видання цієї святині, в зв’язку з чим українська делегація відправилась на додаткові перемовини до французьких колег. Заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» з культурно-просвітницької діяльності Кіра Петрачек та директор видавництва «Горобець» Ганна Горобець зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Франції Олегом Шамшуром, який надав величезну допомогу в підготовці видання «Реймського Євангелія». Завдяки підтримці посольства наша делегація відвідала муніципальну бібліотеку в місті Реймс, де зберігається «Реймське Євангеліє», та доторкнулася власноруч до рукопису, який безпосередньо пов’язаний з українскьою історією.

Факсимільне видання «Реймського Євангелія» — це велика подія для України і, за задумом авторів цієї ідеї, друк буде здійснено виключно за благодійний кошт, щоб видати справжнє Народне «Реймське Євангеліє»!

Ми нагадуємо, що збір благодійний коштів на факсимільне видання рукопису продовжується. Детальна інформація за посиланнями:

Євангеліє Анни Ярославни. Шлях додому

Уперше в Україні вийде друком повне видання факсимільного типу «Реймського Євангелія», яке пов’язують з ім’ям Анни Ярославни