Митрополит Епіфаній освятив хрест для Софії Київської

Митрополит Епіфаній освятив хрест для Софії Київської

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив хрест, який незабаром буде встановлено на одну з бань Святої Софії Київської, замість того, що впав у січні від сильного вітру.

Новий триметровий хрест був виготовлений коштом мецената, вірянина Православної церкви України Юрія Соколова.

Звертаючись до присутніх Митрополит Епіфаній зауважив, що освячення звершується напередодні Дня вшанування пам’яті великого рівноапостольного князя Володимира і чергової річниці Хрещення Руси-України. «До того ж, в цьому році поруч з цими святами ми будемо вперше відзначати і День державності України. Це невипадково. Ми маємо славетну історію, яку повинні знати і добре пам’ятати. Бо ми живемо в час гібридної війни, коли агресор застосовує всі методи, щоби знищити нашу державність, знищити нас як окрему націю. Ця війна триває не останніх 5 місяців, не останніх 8 років – вона триває вже декілька століть. І на долю нашого покоління випало цю війну завершити», – зазначив Предстоятель.

Митрополит Епіфаній та генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська висловили щиру подяку всім, хто долучався до спорудження нового хреста, який буде прикрашати славетну Софію Київську надалі.