Архітектура. Документ і образ

Архітектура. Документ і образ

З нагоди Дня архітектури України у Національному заповіднику “Софія Київська” 4 липня о 16:00 відкриється виставка “Архітектура. Документ і образ”.

На виставці представлені матеріали, що ілюструють процес роботи архітекторів, реставраторів та істориків архітектури: ескізні проекти будівель різного призначення, плани, обміри, реконструкції, макети, живописні етюди та графічні начерки відомих пам’яток архітектури.

Зокрема глядачі зможуть познайомитися з роботами таких відомих архітекторів і архітектурознавців, як Павло Альошин (автор проектів багатьох знакових київських будівель),  Георгій Лукомський (автор досліджень про архітектуру Києва, Галичини, Харківщини), Василь Кричевський (вперше після довгої перерви демонструється його ескізний проект будівлі Музею Тараса Шевченка в Каневі) , Олександр Власов (головний архітектор Києва у 1944-50 рр., співавтор проекту Ботанічного саду НАН України), Анатолій Добровольський (автор проекту забудови Хрещатика), Генріх Топуз (автор проекту Театру музкомедії в Одесі), Микола Коломієць (співавтор проекту станції метро “Хрещатик”), Григорій Логвин (автор низки книжок про українську архітектуру) та ін.

Більшість з представлених експонатів належать до колекції архітектурної графіки Національного заповідника “Софія Київська”, який отримав їх у спадок від Академії архітектури УРСР, розформованої у 1962 році. Працівники Академії свого часу збирали матеріали для створення Музею української архітектури.