Українська академія архітектури та НЗ “Софія Київська” підписали договір про співпрацю

Українська академія архітектури та НЗ “Софія Київська” підписали договір про співпрацю

17.11.2021 р. у Національному заповіднику «Софія Київська» відбулась організаційна зустріч в ZOOM  за участю представників:

  • Громадської організації «Українська академія архітектури»,
  • Національних заповідників: «Софія Київська», «Глухів»;
  • Національних історико-культурних заповідників: «Качанівка», «Чигирин», «Гетьманська столиця», «Замки Тернопілля».

На зустрічі обговорювались нагальні питання в сфері охорони культурної спадщини та в діяльності заповідників, а також пошук шляхів їх вирішення.

Українською академією архітектури ініційовано створення постійно діючого дорадчого органу – Раду заповідників при Громадській організації «Українська академія архітектури», яка в силу поставлених перед нею завдань зможе сприяти  розв’язанню проблемних питань у сфері охорони культурної спадщини і розвитку заповідників .

Учасники зустрічі розглянули та схвалили запропоноване їм на розгляд «Положенням про Раду заповідників при Громадській організації «Українська академія архітектури» та одноголосно проголосували за її створення. Попередньо це питання підтримали Національні заповідники «Замки Тернопілля» та «Хортиця».

Наступним питанням було обговорення можливості юридичного оформлення через підписання угоди про співпрацю.

Для більшого ознайомлення з кожним заповідником Президентом Української академії архітектури доктором архітектури О.С. Слепцовим було запропоновано створити альбом, де міститимуться короткі історичні довідки про заповідники та відомості про їх діяльність. Ця пропозиція теж була підтримана учасниками.

Окрім цього, між УАА та НЗ «Софія Київська» було підписано договір про співпрацю.